BeterLevenPraktijk
Time for other ways

 

 

 

 

 

 

 

 

BeterLevenPraktijk
Rust in je hoofd

Kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Voor een lijst van van vergoedende zorgverzekeraars verwijzen ik naar de onafhankelijke website van Zorgwijzer.
Let op: Consulten van therapeuten, die geaccrediteerd zijn of de geaccrediteerd-plus status hebben, komen eventueel in aanmerking voor vergoedingen.
Klik op onderstaande afbeelding om een overzicht te krijgen van vergoedende zorgverzekeraars.

logo zorgwijzer

 

 

 

 

Let op: Deze lijst is onafhankelijk van de BVAT samengesteld en er kunnen derhalve geen rechten aan ontleent worden. Neem derhalve ook contact op met de zorgverzekeraar.


Coulanceverklaring

Als de zorgverzekeraar niet in deze lijst voorkomt worden APS behandelingen - volgens de polisvoorwaarden - niet vergoed. Maar je kunt proberen of de zorgverzekeraar toch (gedeeltelijk) wil betalen.  Er moet dan een zogenaamde coulanceverklaring, samen met de factuur, naar de zorgverzekeraar gestuurd worden. Soms worden de consulten dan toch vergoed!
Door de coulanceverklaring wordt de zorgverzekeraar in elk geval op APS-therapie geattendeerd. Hopelijk zal de zorgverzekeraar het volgend jaar de BVAT dan wel erkennen, zodat de consulten in de toekomst wel vergoed worden!
Zonodig wil ik daarom best behulpzaam zijn bij het invullen van deze coulanceverklaring.

Vraag mij naar een voorbeeld van een coulanceverklaring.


Op een mogelijke andere manier:

PGB:

Mensen met een persoonsgebonden budget kunnen deze kosten soms via het PGB vergoed krijgen.
Voor meer informatie en de voorwaarden voor een PGB kun je terecht op de site van de belangenvereniging Per Saldo.
De Arbo-dienst van je bedrijf:
Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.  
Bijv. in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim.Belastingdienst:

Als buitengewone ziektekosten zijn deze boven een bepaalde norm aftrekbaar voor de belastingdienst. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Belastingdienst.UWV:

Als je een uitkering ontvangt kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met je UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten. Informeer hiervoor bij de UWV.